Kvällskryssning (v.30 måndag, onsdag – lördag)

Välkommen ombord på kvällskryssning!

M/S Kung Carl Gustaf tar er med på en upplevelserik resa längs Fyrisån och in i Mälarens vatten.

Våra kvällskryssningar erbjuder en resa längs Fyrisån där vi från soldäcket kan njuta av grönskan och djurlivet. När vi närmar oss Mälaren bjuds alla gäster ner till salongerna där borden står dukade och Åhmans buffé serveras.

Boka kvällskryssning

Vi påbörjar ombordstigning 17.30. Båten avgår 18.00 och kommer åter till kaj 21.30. Vid ombordstigning serveras ett glas vin eller en kall öl uppe på soldäck. När alla kommit ombord avgår turen och vi njuter av resan på vattnet längs Fyrisån. När vi närmar oss Mälarens vatten kommer dofter av nygräddad västerbottenpaj att locka er ner till salongerna till middag. På våra kvällskryssningar serveras Åhmans buffé. En fin och varm kväll intas kaffe och nygräddad äppelpaj uppe på soldäck.

Priser

Fyrisån

Fyrisån är 80 km lång. Den tillhör Norrströms huvudavrinningsområde. Den har sitt källflöde i närheten av Dannemora och den mynnar ut i en vik av Mälaren som heter Ekoln. Namnet skapades under senare delen av 1600-talet av Olof Rudbeck.

Längs Fyrisån passerar vi Kungsängens naturreservat där ett hav av Kungsängsliljor blommar i mitten av maj. Kungsängsliljan har spridit sig från Olof Rudbecks trädgård inne i Uppsala. Naturreservatet sträcker sig från Kungsängsleden i norr till Flottsund i söder.

Längs Fyrisån passerar vi även smultronstället fågeltornet vid Övre föret. Här sväller Fyrisån till en liten sjö där många fåglar rastar och häckar.

M/S Kung Carl Gustaf

M/S Kung Carl Gustaf tar er med på en upplevelserik resa längs Fyrisån och in i Mälarens vatten.

Våra dagskryssningar tar er med till Skoklosters slott där vi gör ett stopp för att ge möjligheten uppleva det vackra barockslottet eller njuta en stund i de gröna trädgårdarna runt slottet.